Matrassen

Waar moet een matras aan voldoen

  • Een goede drukverdeling/verlaging  (doorbloeding, gevoelige gewrichten of spieren).
  • Een goede ondersteuning voor uw wervelkolom (rugklachten, sterk gecontourde mensen).
  • Een goede ventilatie voor vochtregulatie (transpireren).
  • Een goede warmte/koude isolatie (om uw temperatuur constant te houden).

Wat betekent het voor mij

Al deze aspecten zijn voor u belangrijk, echter hebben we allemaal onze eigen specifieke wensen, klachten, lichaamsvorm, gewicht of voorkeur. Wat voor de een heel belangrijk is, is voor de andere minder van belang, b.v. indien u reumatische klachten heeft is drukverdeling/verlaging van groot belang.

Indien u vaak rugklachten heeft kijkt u sterker naar ondersteuning, of indien u kouwelijk bent of juist altijd warm kijkt u sterker naar het slaapklimaat.

Wij hebben een zeer uitgebreide collectie matrassen, zodat wij het matras wat voor u het meest geschikt is kunnen adviseren. Daarnaast kunnen wij ook matrassen op maat leveren, eventueel met bijzondere vormen, zoals bootmatrassen, campermatrassen enzovoorts.

Onze top-3 matrassen:

-1- Amore Stable

Dit matras heeft een pocketveren interieur, de stalen veren zijn individueel verpakt in zakjes en zijn in het midden aan elkaar verbonden zodat iedere veer afzonderlijk het lichaam kan ondersteunen. De kern heeft een 7 zone indeling met ca. 295 veren/m². Het verenpakket is speciaal ontwikkeld om een mindere progressieve druk te genereren. Het matras wordt over het algemeen als soepeler ervaren dan traditionele pockets. Dit komt door de toepassing van een lagere veer in combinatie met een hogere afdeklaag van 5 cm.

 

 

-2- Ipswich support

Dit is een zogenaamd support-matras. Deze is 1-zijdig beslaapbaar en hoeft dus niet gekeerd te worden. De matrassen hebben een kern van High Resiliens schuim met uitgestanste kanalen. Hier worden metalen veren in geplaatst om de zone-verdeling te accentueren en om de ventilatie in de kern te bevorderen. De toplaag is van 8 cm compose schuim. Dit materiaal kenmerkt zich door zijn bijzonder goede balans tussen conformiteit, ondersteuning en slaapklimaat. De hoes is een luxe elastaan dubbeldoek waarin Cashmere wol verwerkt is. De tijk zorgt dat er een optimale aanpassing op het lichaam plaats vindt. Omdat de wol door een speciale techniek in het dubbeldoek is verwerkt ontstaat er een uitstekende vocht- en warmteregulatie.

 

-3- Diamant

Deze matrassen hebben een volle latex kern waardoor een hoge stabiliteit is gewaarborgd. Het grootste voordeel van een latex matras is zijn lineair toenemende draagvermogen, dit zorgt er voor dat men de belasting die men op de matras geeft ongeveer in dezelfde hoeveelheid terug krijgt. Een latex volkern matras wordt in veel gevallen als prettig ervaren en de ervaring leert ook dat dit een behaaglijk warme matras is. De hoes is een bamboe hoes. Deze hoezen worden niet doorgestikt om een optimaal comfort/contact met de kern te verkrijgen. Bamboe garens die in deze hoezen worden verwerkt dragen bij tot een uitstekend slaapklimaat d.w.z. een prima vocht en warmte regulatie.

Advertentie