Ledikanten

Een ledikant is een (houten) bedframe waarin een bodem ligt waar een matras op komt. De bodem is vaak een lattenbodem, al dan niet verstelbaar, maar kan ook een spiraalbodem of een schotelbodem zijn. Dit in tegenstelling tot een boxspring, waar geen bedbodem aan te pas komt. Een veelgenoemd voordeel van een ledikant ten opzichte van een boxspring is, dat de matrassen opgesloten liggen tussen de zijdes van het ledikant, waardoor ze niet kunnen verschuiven.

montreal_ei-45_compleet_hr

Ledikanten zijn er in vele maten en uitvoeringen. Ook een deelbaar ledikant komt veel voor. Dit is een tweepersoons bed, bestaande uit twee 1-persoons ledikanten die aan het hoofdeind gekoppeld zijn. Doordat ze kunnen scharnieren, kunnen de bedden uit elkaar gedraaid worden om zo makkelijker het bed op te kunnen maken, om makkelijker te kunnen stofzuigen en om bij eventuele verzorging aan beide zijden van het bed te kunnen komen.

van-houdt-vinovo

Ook zijn bij de meeste ledikanten bijpassende nachtkastjes te verkrijgen, evenals linnenkasten, commodes en andere slaapkamermeubelen.

Advertentie