Dekbedden

royale%204s%20opstaand_600_400_s_c1_c_c

Naast een goed matras draagt ook uw dekbed bij aan een goede nachtrust. Maar welk dekbed is nu het meest geschikt? Kiest u voor een donzen, synthetisch, wollen of katoenen dekbed? Dat hangt af van persoonlijke voorkeur en persoonlijke situatie. Houd je van een licht en luchtig dekbed. Kies dan voor dons. Heb je liever een dekbed dat zwaar op je lichaam aanvoelt. Kies dan voor wol. Daarnaast heeft ieder vulmateriaal zijn eigen unieke eigenschappen op het gebied van vochtregulatie en veerkracht. De verschillende vulmaterialen zijn hieronder uiteengezet:

Dons: Dons is zeer veerkrachtig en heeft daarbij een hoog vermogen om transpiratievocht af te voeren. Bij normaal onderhoud (regelmatig luchten en opschudden) zal een donzen dekbed dan ook niet snel klam aanvoelen en is wassen niet noodzakelijk. Daarnaast is dons extreem licht. Een klein donspercentage (in gewicht) geeft daarmee een groot aandeel in volume. Hogere dons percentages vind je alleen in zeer luxe dekbedden.

Synthetische merkvezels: Synthetische merkvezels zijn bolletjes of vlies van synthetisch materiaal met een sterk verbeterde isolatie en vochtregulatie. Deze vezelbolletjes zijn zeer zacht en luchtig, maar behouden daarbij wel hun veerkracht. Synthetische vezels zijn het makkelijkste in onderhoud van alle vulmaterialen.

Wol: Zuiver scheerwol is een natuurlijke vezel, die vooral uitblinkt in vochtopname. Wol bevat tevens wolvet (lanoline), die o.a. de wol vuilafstotend maakt. Een wollen dekbed is zwaarder dan een donzen dekbed en daarom uitermate geschikt voor als je het gewicht van het dekbed om je heen wilt voelen.

Katoen: Katoenen dekbedden hebben het minst isolerende vermogen. Dekbedden met katoen zijn daarom uitermate geschikt voor de warmste zomernachten.

Bamboe: Dekbedden van bamboe zijn van nature antibacterieel. Ze zijn licht in gewicht en hebben een zeer goede ventilerende en vochtregulerende werking. Daarom zeer geschikt als zomerdekbed!

 

logo-texeler

De 10 geheimen van iedere Texeler

Selectie

Allen de beste wol is goed genoeg voor Texeler. Daarom gebruiken wij uitsluitend langkroezende Texelse schapenwol met de juiste vezeldikte.

Onstoffing

Texeler is met Texelwool het enige slaapmerk van Nederland waarin de wol ontstoft is. Mensen met een stofallergie slapen daardoor probleemloos met een Texeler.

Dubbelgevouwen biesband

Het dubbelgevouwen biesband van Texeler verhoogt de kwaliteit en zorgt ervoor dat de randen niet rafelen.

Vezelvrij & milieuvriendelijk

Alle wolvezels blijven op hun plaats. De katoenen of satijnen tijk wordt zo dicht geweven dat de wolvezels niet kunnen ontsnappen. De tijk is bovendien milieuvriendelijk en getest volgens de bekende Oko Tex Standaard 100.

Zorgvuldig doorgestikt

Texeler producten worden doorgestikt om verschuiving van de wol te voorkomen.

Bijvullen overbodig

Texelse schapenwol breekt niet en kan dus ook niet verpulveren of stoffig worden. Een echte Texeler hoeft dus nooit te worden bijgevuld.

Ademende wol

De unieke Texelse wolkwaliteit en de zorg die wij besteden aan het uitkammen en vernaalden van de wolvezels zorgen voor een ademend luchtlaagje in de wol. De wol neemt hierdoor direct uw lichaamstemperatuur aan en kan tot wel 30% lichaamsvocht opnemen.

Gezonde lanoline

Het unieke wasproces zorgt ervoor dat de lanoline (wolvet) in de schapenwol behouden blijft. Lanoline is een gezonde natuurstof. Heel vriendelijk voor mensen met spier- en gewrichtsklachten.

Respect voor de natuur

Schapen van het ras Texelaar worden diervriendelijk behandeld. Hun dikke wintervacht wordt in het voorjaar geschoren, precies zoals de natuur het vraagt. Bij de wassing en verwerking van de wol wordt rekening gehouden met de strengste milieueisen.

Productie op Texel

Als enige Texelse fabrikant garanderen wij dat uw product 100% Texels fabricaat is.

 

dd_logo

Waarom een Ducky Dons dekbed?

Nederlands kwaliteitsproduct
Alle producten van Ducky Dons worden volledig in Nederland geproduceerd, van het wassen van de veren en het dons tot het vullen van de dekbedden en hoofdkussens. Dit gehele productieproces voldoet aan de strengste Europese normen waardoor u verzekerd bent van hoogstaande kwaliteit en dus optimaal slaapcomfort.

DIS-TÜV garantie
Door een dekbed met een DIS-TÜV label aan te schaffen bent u verzekerd van een kwaliteitsproduct dat conform de geldende strenge Europese wetgeving vervaardigd is en volgens het uniforme reglement van TÜV is getest. Let op het label! Klik hiernaast op het DIS of het TÜV logo voor meer informatie.

Nomite
In tegenstelling tot wat veelal gedacht wordt, is een donzen dekbed een uitstekende keuze voor personen die allergische reacties vertonen. Allergische reacties worden vaak toegekend aan allergie voor dons en veren. Deze allergische reacties worden echter niet veroorzaakt door dons of veren maar door de aanwezigheid van de huisstofmijt in de slaapomgeving.

Omdat een donzen dekbed in vergelijking met een synthetisch of wollen dekbed de beste vochtregulerende werking heeft, zijn donzen dekbedden en hoofdkussen geen favoriete verblijfplaats voor huisstofmijt. Ook is het tijk van een donzen dekbed fijner geweven dan dat van een synthetisch of wollen dekbed waardoor het binnendringen van huisstofmijt wordt tegen gegaan. Klik hiernaast op het nomite logo voor meer informatie of kijk op www.nomite.com.

Downafresh Greenline                                                                                                          Vulling van met dons en veren gevuld beddengoed wordt voor gebruik eerst gewassen en gedroogd bij een temperatuur van tenminste 100° C. Daarmee voldoen alle producten met het Downafresh label aan de Europese voorschriften voor hygiëne, zoals die zijn vastgelegd in de norm EN 12935. Dit wordt periodiek door onafhankelijke laboratoria gecontroleerd. Downafresh geeft aan dat het vulmateriaal in overeenstemming met de huidige wetgeving voor dierenwelzijn is verkregen. De herkomst van de gebruikte materialen worden vastgelegd in een documentatiesysteem. Dit wordt periodiek en onafhankelijk gecontroleerd door het IDFL.

Advertentie